W tym roku klasy 6 i 7 w ramach projektu „W stronę zdrowia” postanowiły zachęcić wszystkich do porzucenia niezdrowych, produkowanych na skalę masową chipsów na rzecz … chipsów, ale ZDROWYCH CHIPSÓW. Staramy się naszymi akcjami przekonać kolegów i koleżanki do zdrowego jedzenia w szkole. Uczniowie obu klas wraz z rodzicami uruchomili suszarki do owoców i piekarniki, aby zaprezentować pomysły na to, co może stać się zdrowym chipsem. Suszyliśmy jabłka, gruszki, kiwi, banany, marchewki, brokuły, ciecierzycę, bataty, buraki. Smak chipsów wzbogaciły domowe dipy: tzatziki, suszony pomidor z fetą, bazyliowy oraz jogurtowo – serowy.
Wszystko było przepyszne, a przede wszystkim ZDROWE!!!
To nasz kolejny kiermasz i dowód, że wśród nas są kulinarnie zakręceni zwolennicy zdrowego jedzenia!!!
Uczniowie, rodzice oraz wychowawcy klasy 6 i 7.